Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Landschapspark de Merode viert 20 jaar gebiedswerking

  • 26 maart 2024
  • In de kijker
  • In de pers

Op 29 maart 2024 verzamelden meer dan 150 genodigden in de Abdij van Averbode om 20 jaar gebiedswerking de Merode te vieren. Enthousiastelingen van vandaag ontmoetten er de initiatiefnemers van het eerste uur. Samen keken ze naar de toekomstplannen van Landschapspark de Merode.

En toekomstplannen die zijn er zeker, zo bleek uit de panelgesprekken. Zo plant het partnerschap de realisatie van een meerdaags Merodepad als kers op de taart van haar wandelaanbod. Verder blijven de partners samenwerken rond de diverse thema's van het landschapspark: landschapsontwikkeling, landbouw, erfgoed, recreatie en toerisme. En dit lokaal ingebed dankzij ondernemers en vrijwilligers die 'de Merode' op handen dragen.

Tik rechts op het pijltje voor meer foto's

Op een feest als dit kon een groepsfoto uiteraard niet ontbreken. Nadien werd in bezoekerscentrum Het Moment met lekkers uit de Merode geklonken op deze mijlpaal. De heerlijke producten van zowel de abdij als van verschillende Merodelabelhouders stonden hierbij centraal.

Landschapspark de Merode bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd!

Meer weten?

Wat in 2004 begon met de aankoop van 1500 hectare Merodebossen en het ondertekenen van het ‘Charter de Merode’, resulteert vandaag in een prachtig, toegankelijk gebied onder coördinatie van Landschapspark de Merode vzw. Meer dan 20 partners dragen hiertoe bij.

Ook jij kan meefeesten!

Landschapspark de Merode werkte een mooi feestprogramma uit voor 2024, met activiteiten in alle Merodegemeenten.

Activiteiten

Foto bovenaan: VLM
Andere foto's: Tom Cornille

<