Ga naar hoofdinhoud

Ruimte voor welzijn

Landschapspark de Merode staat open voor het publiek. Bezoekers zijn welkom om het gebied te verkennen per fiets, te voet, te paard of zelfs per kano. Deze gezonde recreatie is mogelijk dankzij een kwalitatieve ontsluiting.

De beleving van de Merode is bevorderlijk voor ieders welzijn

De samenwerking met zowel toeristische partners als met eigenaars en terreinbeheerders biedt impulsen voor toeristische ontwikkeling met aandacht voor de draagkracht van het landschap.

In landschapspark de Merode zetten we in op ‘slow tourism’. Op ecotoerisme voor jong en oud. Op het beleven van streekidentiteit. Wie respectvol omgaat met onze omgeving en onze mensen ontvangen we met open armen.

Aandacht voor mentaal welzijn

Tegelijk is landschapspark de Merode een oord van verstilling. Je kan er herbronnen te midden van erfgoed en De eeuwenoude traditie van bezinning, pelgrimage en zorg ligt hier aan de basis. De 2 norbertijnenabdijen en Scherpenheuvel zijn van oudsher toevluchtsoorden voor wie zoekende is.

Door samen te werken rond het thema stilte, rust en ruimte maken we van landschapspark de Merode ook vandaag een plek voor een hedendaagse vorm van onthaasting en zorg.

<