Ga naar hoofdinhoud

Slow Tourism

Met de trein in de Merode arriveren, enkele dagen per fiets of te voet het gebied doorkruisen, kleinschalig overnachten, genieten van streekproducten, … het kan zomaar. Alle basisingrediënten voor duurzaam, lokaal verankerd toerisme zijn hier aanwezig.

Slow Tourism, wat is dat?

Slow Tourism stapt weg van al het hectische dat, net als in de rest van ons leven, ook onze vrije tijd en vakantie dreigt te overheersen.

Deze vorm van toerisme is gericht op tijd vrijmaken om echt verbinding te zoeken met een streek en haar lokale bevolking

Toeristen hebben geen haast meer en verkiezen trein en fiets boven het vliegtuig. Ze stappen af van zoveel mogelijk zien in een zo kort mogelijke tijd. Zij willen zich als het ware laten onderdompelen in hun reisbestemming. De toerist leeft op het ritme van de lokale bevolking. Het gaat niet om het spectaculaire, maar om het kijken met andere ogen, het luisteren met andere oren, het bewegen in een rustig tempo en het ontspannen in eenvoud en authenticiteit.

Slow Tourism is aan een stevige opmars bezig als antwoord op de gevolgen van de financiële crisis, de toenemende ecologische problemen en het inzicht dat behoud van lokale culturen belangrijk is.

<