Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Inspiratietour deel 2 innovatieve logies op het platteland

  • 9 september 2022

Op vrijdag 30 september 𝟮𝟬𝟮𝟮 organiseren we vanuit Landschapspark de Merode samen met RURANT en het Innovatiesteunpunt een inspiratiereis rond kleinschalige hoevelogies, dit keer in eigen land. Bij deze inspiratietour richting Oost- en West-Vlaanderen gaan we op zoek naar toepasbare concepten in Vlaanderen.

Om deze video weer te geven, geef ons toestemming om sociale media cookies op te slaan.

impressie eerste inspiratiereis

We rijden naar Pierlapont, een van de eerste Vlaamse locaties van het Betere Boerenbed, om te kijken hoe dit concreet werd geïmplementeerd, hoe de vergunningsaanvragen zijn verlopen en welke de ervaringen zijn in België. Naast glamping leren we ook meer over hun beleving als speelboerderij. Bij Modest & Kamiel bezoeken we een kleinschalig glamping. Als laatste bekijken we de impact van een B&B uitbating bij 2 landbouwbedrijven.

Voor alle concepten gaan we in gesprek met de eigenaars om te horen hoe ze dit combineren met hun landbouwactiviteit en in welke mate ze samenwerken met anderen om hun concept bekend te maken en/of arrangementen aan te bieden.

Tijdens de trip willen we ook enkele ontzorgende initiatieven aan bod brengen. Zo hebben we contact met Betere Boerenbed, Camperstops Belgium, Reis naar de boer, Camp2camp, Slow Cabins… waarover we onderweg info bezorgen over hun manier van werken.

Waar mogelijk zijn ze ook aanspreekbaar tijdens de trip of tijdens de lunch/diner.

Interesse?

Alle praktische informatie over het programma, vertrekuur en plaats vind je via de onderstaande link naar de uitnodiging.

Pdf uitnodiging Inspiratietour Vlaanderen Toerismeboeren en beleefondernemers

Inschrijven!

Inschrijven is verplicht en kan tot 23 september via Diana Goris : 016 28 61 03 of diana.goris@boerenbond.be

Kostprijs

Land & tuinbouwers uit Leader Kempen Zuid kunnen gratis* met max. 2 personen inschrijven. Voorrang wordt gegeven aan ondernemers uit de gemeentes Geel, Laakdal en Herselt.

*Bij niet aanwezigheid en/of annulatie na 26 september 2022 wordt een kost aangerekend van 150€/persoon. Je kan wel voor vervanging voorzien.

Je inschrijving is pas definitief na formele bevestiging.

We kijken uit naar jouw deelname en horen graag jouw ideeën en plannen voor kleinschalige hoevelogies!

Meer informatie over het project lees je hier...

Sander Dragt

Sander Dragt

Job title
Medewerker duurzame landbouw en duurzaam ondernemen
E-mailadres
E-mail Sander
partners Leader Kempen Zuid

<