Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Inspiratietoer Luxemburg 21 maart 2023

  • 6 maart 2023

Ga je mee op inspiratietour? In het prachtige Müllerthal bestaat al decennia lang een toeristische samenwerking waar veel lokale ondernemers bij betrokken zijn. Samen met ondernemers uit het Merodegebied gaan we er inspiratie zoeken voor een samenwerking bij ons.

Iets voor jou?

We zijn op zoek naar (toeristische) ondernemers en landbouwers die samen met ons willen werken aan een toeristische (fiets)lus die al het goede van de gemeentes Geel, Laakdal en Herselt verbindt.

Een logische uitnodiging voor diegenen onder jullie met een b&b of een horecazaak, maar ook voor landbouwers die hun eigen producten op de boerderij aanbieden of andere ondernemingen met een uniek aanbod dat je elders niet vaak ziet.

Deze fietslus is het concrete doel. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat verschillende ondernemers uit de regio elkaar en elkaars product of dienst leren kennen om zo hopelijk tot mooie samenwerkingen te kunnen komen.

Agro-toeristische samenwerking op het platteland

Hoe we dat willen doen?

We gebruiken de busreis naar Luxemburg om elkaar te leren kennen en alvast na te denken over welke samenwerkingen interessant kunnen zijn voor de toerist/bezoeker. Onderweg laten we ons bijstaan door experts o.a. op vlak van samenwerkingen en de praktische uitwerking van een mooi fietstraject.

In Müllerthal bezoeken we 5 bedrijven. Het Müllerthal, ook wel Klein-Zwitserland genoemd, staat bekend om z’n Mullerthal Trail, een pad van 112 km dat door het prachtige gebied loopt. Het Müllerthal wordt vaak geroemd om het toeristische aanbod, de communicatie hierrond en de vele kleine en grote samenwerkingen tussen de verschillende ondernemers in het gebied. Tijdens ons bezoek krijgen we uitleg over al deze aspecten.

Programma dinsdag 21 maart 2023

6:45: ontvangst carpool Geel West

7:00: stipt vertrek bus

  • Ontbijt op de bus
  • Bistro Martbusch: welkom en uitleg Müllerthal, www.camping-martbusch.lu
  • VVV- Tourist Info + Camping Martbusch
  • Berdorfer Eck (boutique, bistro en b&b) + lunch
  • Berdorfer Kéiserei, + proeverij, www.berdorfer.lu/keiserei/
  • Chambre d’Hôtes Meyer-Ernzen, www.meyer-ernzen.lu

20:30 terug carpool Geel West

Inschrijven

Ontbijt ‘on the go’, lunch, proevertjes en broodjesdiner op de terugweg zijn inbegrepen. Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot 14 maart via Sander Dragt 014 25 81 42 of sander.dragt@landschapsparkdemerode.be

Deelnemers uit het Leader Kempen Zuid gebied kunnen gratis met max. 2 personen inschrijven. Voorrang wordt gegeven aan ondernemers uit de gemeentes Geel, Laakdal en Herselt. Bij niet aanwezigheid en/of annuleren na 16 maart 2023 wordt een kost aangerekend van 150€/persoon. Je kan wel vervanging voorzien. Je inschrijving is pas definitief na formele bevestiging op 15 maart 2023.

Deze inspiratietour is onderdeel van het project: Toerismeboeren en beleefondernemers, je leest er hier meer over. Meer info over het Müllerthal vind je alvast hier: www.mullerthal.lu

Inschrijven inspiratietour

Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot 14 maart via Sander Dragt 014 25 81 42 of via mail.

Sander Dragt

Sander Dragt

Job title
Medewerker duurzame landbouw en duurzaam ondernemen
E-mailadres
E-mail Sander
<