Ga naar hoofdinhoud

Wat is Dag van de Stilte?

Op de laatste zondag van oktober wordt de klok één uur teruggedraaid. Je hebt dus één uur meer slaap... of je kan dit uur besteden aan vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht. Dag van de Stilte is een jaarlijkse campagne van Waerbeke die deze waarden maatschappelijk aan de orde stelt. Tal van organisaties nemen op deze dag initiatieven op diverse locaties en ook in Landschapspark de Merode wordt er traditiegetrouw elk jaar meegedaan aan Dag van de Stilte.
Een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen vind je op dagvandestilte.be

Dag van de stilte 2021 Troostmoment Hulshout Dag van de stilte 2021 Troostmoment Hulshout Dag van de stilte 2021 Stiltebeleving Dassenaarde
Dag van de stilte editie 2021
Waarom doet Landschapspark de Merode hieraan mee?

Landschapspark de Merode kent een eeuwenoude traditie van onthaasting, inspiratie en zorg. De natuurlijke omgeving van het Merodegebied was in het verleden de uitgelezen plek om te ontsnappen aan het drukke stadsleven en te herbronnen. Denk maar aan de abdij van Averbode, de abdij van Tongerlo, de vele bossen en natuurgebieden en uiteraard de basiliek van Scherpenheuvel.

Daarnaast vonden mensen met nood aan zorg een veilige haven in de Merode. Al sinds de 12de eeuw staat Geel bekend om de psychiatrische zorg en ook Diest heeft een eeuwenoud hospitaal voor geestelijke gezondheidszorg. Bovendien had ook Jeanne de Merode aandacht voor kwetsbare personen.

Landschapspark de Merode maakt op de dag van vandaag een hedendaagse vertaling van deze lange traditie. Zo organiseert het landschapspark samen met haar partners een waaier aan initiatieven voor herbronning, reflectie, onthaasting, zelfzorg en zingeving. Activiteiten aanbieden in kader van Dag van de Stilte is hier slechts één voorbeeld van.

Lees hier meer over stilte en zorg binnen het Landschapspark.

Dag van de stilte 2021 Cello en poëzie in Wolfsdonk Dag van de stilte 2021 fluisterwandeling Westerlo Waaier folder dag van de stilte
Dag van de stilte editie 2021
<