Ga naar hoofdinhoud
Samenwerkingsproject

Hof ter Borght in Hulshout

  • januari 2020 - december 2022
  • Natuur
  • Landschap en erfgoed

Kempens Landschap en de gemeente Hulshout werken samen rond de opwaardering van het park rond Hof ter Borght. Door de openstelling van dit park heeft de bezoeker er een interessant vertrekpunt bij in het uiterste westen van het Landschapspark de Merode.

Het domein Hof ter Borght ligt vlak naast de Grote Nete, aan de rand van het Merodegebied. In 2016 nam Kempens Landschap het 18 hectare grote park in erfpacht voor een termijn van 54 jaar. In 2019 werd een geïntegreerd natuur- en erfgoedbeheersplan voor zowel de gebouwen als het park goedgekeurd. Hierdoor kan Kempens Landschap samen met de gemeente Hulshout investeringswerken uitvoeren om het bos- en parklandschap op te waarderen en enkele erfgoedelementen in het park te restaureren.

Er werd een houten vlonderpad aangelegd, alsook het bruggetje naar het eiland kreeg een opknapbeurt. Het waardevolle bomenbestand kreeg een eerste snoei- en verzorgingsbeurt. Deze werken helpen het behoud van het landschapspark de Merode en zetten in op de verdere ontsluiting en verbinding met Netedijk alsook op veiligheid van bezoekers.

Meer info over het project lees je hier.

Contact: Annemie Nagels, T +32(0)15 22 82 32
annemie.nagels@kempenslandschap.be

<