Ga naar hoofdinhoud

Ondernemen in en met het landschap

In Landschapspark de Merode geloven we dat ondernemerschap en het koesteren van open ruimte hand in hand gaan.

Meer zelfs: we geloven dat de open ruimte een bron van inspiratie kan zijn voor ondernemerschap, en andersom, dat ondernemerschap een troef is voor de ontwikkeling van een landschapspark.

Lokale ondernemers als ambassadeurs

Ondernemers vervullen een ambassadeursfunctie en geven de respectvolle bezoeker van het landschapspark het onthaal dat hij verdient. Ze dragen bij tot het kunnen genieten van het landschapspark in al haar facetten.

Duurzaam, oplossingsgericht en creatief ondernemerschap versterkt bovendien de kernwaarden van onze omgeving.

Daarom gaan we partnerschappen aan met lokale ondernemers en stimuleren hen om op een duurzame manier te ondernemen met de troeven die het Merodelandschap biedt.

Een landschap is een plek voor mens, plant en dier om te leven. Maar even goed geeft het ons water, of andersom helpt het ons water te bergen. Landschappen geven energie en materialen om mee aan de slag te gaan. En tegelijk is het een decor voor beleving en recreatie. Al deze diensten die een landschap ons biedt noemt men ook wel eens ecosysteemdiensten.

Eén van deze ecosysteemdiensten is voedselproductie. Landbouwers ondernemen per definitie in en met het landschap. Ze geven al eeuwenlang vorm aan landschap en open ruimte. Vandaag gaan we samen met de landbouwers op zoek naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken.

<