Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Plan je bezoek via bezoekdemerode.be

  • 31 januari 2024

bezoekdemerode.be is de nieuwe toeristische website van Landschapspark de Merode.

bezoekdemerode.be, beetje Kempen, beetje Hageland

Deze toeristische website bundelt op een vlotte manier alle informatie over het Merodegebied, voor bezoekers van zowel binnen als buiten het gebied. Het grote voordeel van de website is dat de gebruiker die informatie nu op één plaats kan terugvinden, waar die vroeger verspreid was over verschillende websites. Het aanbod weerspiegelt zo de filosofie van landschapspark de Merode, dat geen administratieve grenzen kent.

Op de site komen zowel initiatieven uit de Kempen als het Hageland aan bod, zijn er routes uitgestippeld over de provinciegrenzen heen en wordt het toeristisch aanbod uit negen steden en gemeenten gebundeld.

De abdijen van Tongerlo en Averbode staan zo naast het Kasteel de Merode in Westerlo, de O.L.V-kerk van Aarschot, het Gasthuismuseum in Geel en het Begijnhof van Diest.

De Grote Nete en de Demer stromen er naast elkaar. Schrijver Ernest Claes van de Witte Van Zichem verbroedert er met Willem Elsschot, die zijn schrijversnaam ontleende aan het natuurgebied Helsschot in Herselt …

Een aanbod op jouw maat

Via de handige zoekfunctie onderaan de homepagina, krijg je onmiddellijk een overzicht van het toeristisch aanbod dat op jouw lijf geschreven is. Je kan er niet alleen aanduiden met wie je de Merode wilt bezoeken, maar ook je interesses aangeven. Zo ben je slechts een paar klikken verwijderd van een boeiend programma in Landschapspark de Merode!

<