Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Uitnodiging infomoment project Proeftuinen droogte

  • 29 augustus 2023

Benieuwd hoe drie naburige bedrijven in Veerle-Laakdal samenwerken rond duurzaam watergebruik? Komende donderdag 31 augustus is er een infomoment waar de details van deze samenwerking en het project ‘Samenwerkwater’ uitgebreid aan bod zullen komen.

Na de warme zomer van 2020 gingen een landbouwer, een eieren verwerker en een graszoden specialist (Hoeve Van Elven, Lodewijckx NV en Graszoden Van Bael) met het project ‘Samenwerkwater’ aan de slag. Het belang van duurzaam watergebruik werd die zomer nog maar eens heel duidelijk. Het doel van deze samenwerking is dan ook het creëren van een continu beschikbare alternatieve waterbron in Veerle-Laakdal

Er werd een project ingediend voor het subsidieprogramma 'Proeftuinen Droogte'. De focus van het project is het creëren van een continu beschikbare alternatieve waterbron in Veerle-Laakdal. In de aanpak van het project werd de volledige waterketen van de bedrijven meegenomen en geoptimaliseerd.

Datum: 31 Augustus 2023

Locatie: Hoeve Van Elven, Eindhoutseweg 42, 2431 Veerle-Laakdal

Programma

9:00

Ontvangst: Hoeve Van Elven

10:00

Infomoment en duiding bij het project

11:00

Bezoek van de site

12:00

Einde

Blue Deal

Het initiatief kadert binnen het programma van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) dat deel uitmaakt van de Blue Deal. De Blue Deal is een programma dat de Vlaamse regering lanceerde in de strijd tegen waterschaarste en droogte. Met de Blue Deal slaat Vlaanderen de weg in van minderverharding, meer vernatting en maximaal circulair watergebruik. De gemeente Laakdal is ondersteunende partner in dit project.

<