Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Twee landbouwers uit Merodegebied genomineerd

  • 24 november 2023

Het akkerbouwbedrijf Van Elven in Laakdal en het schapenbedrijf Het Nijswolkje in Rillaar zijn beiden genomineerd voor een award dankzij hun inspanningen rond klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit. En jij kan hen alletwee hieronder naar de overwinning stemmen!

Koperen Kievit Award

Het Nijswolkje is een paradijs voor schaap en mens... Misschien ging je er al eens langs voor een ijsje of lekkere kaas. Of was je toevallig bij de yoga tussen de schapen op de Dag van de Stilte?

De familie Nijs draagt elke dag bij tot meer zorg voor mens, plant en dier. In kleine en grote dingen. Wist je dat ze ook zorgboerderij waren? Dat ze zo weinig mogelijk voeder inkopen maar kiezen voor voederbonen, werken met boerderijcompost, zonnebloemteelt, quinoa, mosterdteelt...

Inzetten op biodiversiteit heet dat. En daarom werden ze door Boerennatuur genomineerd voor de Koperen Kievit Award.

Geef jouw stem aan het Nijswolkje

Een filmpje bekijken over het Nijswolkje en stemmen voor dit familiebedrijf doe je via volgende facebooklink: https://www.facebook.com/Boere...

Dé Klimaatkoploper

Inwoners van Laakdal en omstreken kennen het landbouwbedrijf Van Elven dankzij hun hoevewinkel en hun lekkere patatjes en groenten. Nele Devoghel is er het lachende gezicht om je te ontvangen.

In hun bedrijfsvoering staan zij open voor begeleiding, wetenschappelijke inzichten en innovatie om zo tot een klimaatvriendelijkere productie te komen. Dit heeft geleid tot verschillende beslissingen en investeringen.

Recent kwamen zij ook in beeld met een samenwerkingsproject waarbij 3 aanpalende bedrijven een gezamenlijke waterbuffer aanlegden.

Geef jouw stem aan Van Elven

Stemmen voor Nele doe je via deze link:https://www.boerenbond.be/doss...

<