Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Plantactie Vogelzang

  • 22 november 2023
  • In de pers

Onder persbelangstelling plantten de bewoners van dagcentrum Vogelzang de eerste bomen van hun eigen voedselbos. Een voormalig voetbalterrein naast het zorgcentrum krijgt namelijk een nieuwe invulling met fruitbomen, een samentuin en een fijne ontmoetingsplek.

Gedeputeerde Jan De Haes, burgemeester Tine Gielis en schepenen Benny Smets, Raf Moons en Gerda Broeckx staken samen met een groep enthousiaste bewoners van Vogelzang de handen uit de mouwen.

Allen prezen ze de mooie samenwerking van het breed partnerschap binnen dit project. Door op die manier bruggen te bouwen kunnen verschillende doelen tegelijk gerealiseerd worden: vergroening en meer biodiversiteit, ontmoeting en integratie, recreatief medegebruik en niet te vergeten de productie van lekkere ingrediënten waar ze in Dagcentrum Vogelzang mee aan de slag kunnen.

Het voedselbos wordt gerealiseerd door het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, lokale ondernemer Plantsoon en de Gemeente Laakdal. Naast middelen vanuit Leader Kempen Zuid werd het project financieel ondersteund door Landschapspark de Merode vzw.

“In het Merodegebied, gaan verschillende functies zoals landbouw, natuur, recreatie en ondernemerschap hand in hand. Kortom, we willen mensen laten genieten van de rijke troeven van ons mooi landschapspark. Het voedselbos moedigt die ontmoetingen nog meer aan: bezoekers en bewoners genieten niet alleen van de vruchten, maar ook van de rust, het landschap en spontane gesprekken”, aldus Kathleen Helsen, voorzitter van Landschapspark de Merode.

Reportage RTV

Artikel Nieuwsblad

<