Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Picknickinitiatieven gezocht

  • 10 januari 2023

Landschapspark de Merode ondersteunt picknickinitiatieven in het project 'picknickkasten in Landschapspark de Merode'. Het project bestaat uit twee grote onderdelen:

  • Pilootproject picknickkasten: op minstens 2 locaties in het Merodegebied worden picknickkasten geplaatst. Voor elke kast wordt een lokale ondernemer gezocht die hierin picknicks wilt leveren.
  • Inventariseren en gezamenlijk promoten van picknickinitiatieven in Landschapspark de Merode. Hierbij ligt de focus op picknicks die -vooral- samengesteld zijn uit lokale producten. Er wordt hiervoor in de eerste plaats gekeken naar Merodelabelhouders, of naar ondernemers met de ambitie om Merodelabelhouder te worden.

Voor dit tweede luik gaan de projectpartners op zoek naar picknickinitiatieven die in dit project opgenomen kunnen worden. ‘Picknick’ kan hier breed bekeken worden: ontbijt, lunch, knabbelbox, aperitiefpakket… om op locatie, niet thuis, van te genieten. Maar, er zijn wel enkele voorwaarden, bijvoorbeeld:

  • De picknicks zijn (gedeeltelijk) samengesteld met lokale producten.
  • Deelnemende ondernemers zijn (of worden) ambassadeurs van Landschapspark de Merode en zijn Merodelabelhouder, of zijn bereid dit te worden.
  • Deelnemende ondernemers zijn bereid mee promotie te maken voor Landschapspark de Merode, bv. door het fiets- en wandelaanbod mee in de kijker te zetten. Dit zowel fysiek (bv. brochure van het landschapspark mee verdelen met de picknick) als online (bv. op je sociale media of website).
  • Deelnemende ondernemers staan open voor een beperkte mate van afstemming van hun initiatief met het aanbod van andere deelnemers (bv. afspraken rond minimum aantal lokale producten, rond omkadering, prijsbereik…)

Biedt jouw onderneming picknicks aan die in dit kader (kunnen) passen of ben je dit in de nabije toekomst van plan? Neem dan voor 18 januari contact op met Karen Verboven op 014 25 81 44 of karen.verboven@landschapsparkdemerode.be.

<