Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Openingsfeest Samentuin

  • 16 september 2022

Kwartiermakerij, Martine Van Camp, Ak'cent/Sint-Annendael, Arktos en CVO Volt sloegen de handen in elkaar voor het project 'Samentuin' in Diest.

Samentuin?

Verschillende vrijwilligers werken sinds een jaar aan een pop-up tuin die vooral een gezellige ontmoetingsplek mag worden. Een pluktuin vol lekkere groenten en fruit, met oog voor het welzijn van insecten, vogels en kleine zoogdieren. Een rustpunt midden in de stad met ruimte voor onthaasting, zorg en inspiratie. Want, sinds corona weten we het beter dan ooit: natuur dicht bij huis is onmisbaar voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Het project kreeg financiële steun van Landschapspark De Merode en logistieke steun van stad Diest en CVO-Volt is gastheer van dienst.

Samentuin is een groene speelplaats voor burenpicknicks en kinderplezier

Openingsfeest

Op zondag 25 september van 14u tot 18u kan iedereen een kijkje komen nemen en komen proeven van de lekkere opbrengst van de tuin dankzij de kookkunst van groententovenaar Kris Baeyens van Legum. Dat alles wordt begeleid door muziek met lokale wortels: Stoeber brengt liedjesteksten uit het Merodegebied in een hedendaags afgestoft kleedje.

Met of zonder groene vingers: iedereen is welkom!

Waar: CVO Volt, Boudewijnvest 3 in Diest
Wanneer
: zondag 25 september van 14u tot 18u
Gratis toegang
. Hapjes en drankjes aan vriendenprijs

Samentuin werd financieel ondersteund door Landschapspark de Merode.

Samentuin Diest Samentuin Diest Samentuin Diest Samentuin Diest
Samentuin in Diest

Flyer openingsfeest Samentuin

<