Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Maak kennis met het Verborgen Veerkrachtpad in Gerhagen

  • 8 maart 2024

Met het project Verborgen Veerkracht bouwt Landschapspark de Merode een brug tussen landschapsbeleving en geestelijke gezondheidszorg. Een ‘verborgen veerkrachtpad’ is een tool om buitensessies te integreren in een therapeutische relatie. In het natuurgebied Gerhagen (Tessenderlo) werden twee uitgestippelde routes gerealiseerd die therapeuten en counselors praktisch op weg helpen in outdoor- en wandeltherapie. Hierbij horen ook een draaiboek met oefeningen gelinkt aan verschillende landschapstypes en een overzichtelijke kaart om je de weg te wijzen naar de meest geschikte oefenplekken.

Auteurs brochure: Mieke Beckers, Karen Reynvoet, Martine Rymenants, Ann Vandervoort en Hilde Verhoeven.

Op 30 april 2024 wordt de brochure officieel gelanceerd.

Programma

9u30: Onthaal

10u: Officiële opening van het Verborgen Veerkrachtpad

De eerste exemplaren van de brochure ‘Verborgen Veerkrachtpad’ worden overhandigd aan Bert Lambrechts, gedeputeerde van de provincie Limburg, Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter van Landschapspark de Merode, en Karolien Eens, burgemeester van Tessenderlo.

10u20: Studiedag Outdoor: ‘Kennis maken met het Verborgen Veerkrachtpad’

Karel Binon, voorzitter van Focus on Emotion vzw, en Resi Pansaerts, adviseur natuur en gezondheid van de provincie Antwerpen, lichten de meerwaarde toe van natuurbeleving in een therapeutische context.

Verhalenvertelster Rien Van Meensel brengt je daarna meteen in de juiste sfeer om de natuur van Gerhagen in te gaan. De auteurs van de brochure laten je onderweg de methodiek van het Verborgen Veerkrachtpad ontdekken aan de hand van enkele concrete oefeningen.

12u: Lunch en netwerkmoment

Locatie

Bosmuseum Gerhagen, onthaalpoort de Merode

Zavelberg 10, 3980 Tessenderlo

Praktisch

We gaan tijdens de studiedag de natuur in, dus een stevige schoen is aangeraden!

Deze studiedag is momenteel volzet. Contacteer ons via info@landschapsparkdemerode.be met naam, voornaam, organisatie en telefoonnummer, en we contacteren u terug.

<