Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Inspiratievolle LEADER-avond

  • 6 februari 2024

Op 23 januari organiseerde Landschapspark de Merode een info-avond rond LEADER voor partners, stakeholders en ondernemers. LEADER is een Europees subsidieprogramma dat in afgebakende gebieden werk wil maken van een dynamisch en leefbaar platteland en hierin bewoners, ondernemers, organisaties, lokale besturen en verenigingen wil laten samenwerken. In Landschapspark de Merode liggen zo maar liefst 2 Leadergebieden: Leader Hageland+ en Leader Kempen Zuid.

De LEADER-coördinatoren Pierre-Bernard Van Acker en Miel Gilis stelden samen hun programma's voor. Een 40-tal aanwezigen leerde er over de kansen, overeenkomsten en verschillen in beide gebieden. We polsten bij de deelnemers ook naar hun eigen ideeën, van ruwe dromen tot concrete projecten. De LEADER-coördinatoren én de andere deelnemers pikten hier dan weer op in. Dit leverde een leerrijke interactie en veel nieuwe contacten op.

De deelnemers bekijken nu welke ideeën en partnerschappen in de nabije toekomst een concrete uitwerking kunnen krijgen in een Leaderproject.


<