Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Infomoment LEADER en Landschapspark de Merode

  • 20 december 2023

Samen met Leadercoördinatoren Pierre-Bernard Van Acker (Hageland+) en Miel Gillis (Kempen Zuid).

In Landschapspark de Merode hebben we maar liefst 2 Leadergebieden: Hageland+ (Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem) en Kempen Zuid (Herselt, Hulshout, Geel, Laakdal, Westerlo). Dit biedt mogelijkheden naar toekomstige projecten.

LEADER is een Europees subsidieprogramma die de duurzame ontwikkeling van het platteland beoogt. En is bedoeld om werk te maken van een dynamisch en leefbaar platteland en hierin bewoners, ondernemers, organisaties, lokale besturen en verenigingen samen te laten werken.

We nodigen onze partners, stakeholders en ondernemers daarom graag uit om na te denken hoe we in het Merodegebied tot duurzame en gedragen samenwerkingen kunnen komen. We laten ons hierbij leiden door de inhoudelijke lijnen van de LEADERwerkingen alsook door het Ambitiebeeld van Landschapspark de Merode.

Enkele voorbeelden van thema’s: korte keten, biodiversiteit tot in de woonkern, toegankelijk groen en landschapsbeleving, circulaire economie, ontmoetingsplekken, landbouwtransitie, inclusie, …

Of misschien breng je zelf nog een idee mee?

Dinsdag 23 januari van 18u30 tot 21u30

Programma

18u30 - 19u: Welkom met een broodje

19u00 - 21u30

  • Inleiding: Leader, een meerwaarde voor de Merodewerking
  • Toelichting over het Leaderprogramma 2023 – 2027 en de diversiteit aan projectsubsidies
  • Werksessies rond diverse projectthema’s

21u30: Einde met een drankje

Locatie: Jeugdlokaal Weefbosch, Boonstraat 20, 3271 Averbode

Inschrijven

<