Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Boeren dichtbij in Landschapspark de Merode

  • 12 mei 2023

Van 13 tot 21 mei is het Week van de Korte Keten! Eerder deze week werd het startschot hiervoor gegeven bij onze labelhouder Hoeveslagerij Ter Hees door minister van landbouw Jo Brouns. Korte keten is wanneer je voeding weinig of geen tussenschakels passeert en dus via de kortste weg van bij de boer op je bord terecht komt. Fijn voor jou, want je weet perfect waar je voedsel vandaan komt. En goed voor de boer, die een eerlijke prijs ontvangt.

Binnen Landschapspark de Merode kun je op allerlei manieren producten kopen van boeren uit de buurt. We zetten ze hier allemaal op een rijtje.

Ook de landbouwers van KOKED (Korte Keten Diest) brengen hun lokale producten dichter bij jou. Ze bestaan met hun automatenwinkel aan CC Den Amer 1 jaar! Proficiat! Meer info over KOKED vind je hier.

In de overdekte historische Lakenhalle ontmoet je tijdens De Smaakhal op zondag 21 mei in Diest de boeren van KOKED maar ook onze labelhouder De Saffraanboer, Geitenboerderij ’t Plekske en andere verkopers van vlees, groenten, fruit, brood, zoet, bier, wijn, kazen en kruiden, allemaal uit Diest en omgeving. Je koopt er rechtstreeks bij de producent: eerlijke producten aan een eerlijke prijs. Meer info over De Smaakhal in Diest vind je hier.

<