Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Bezoek KOKED en voorstelling 'Samen voor een sterke korte keten'

  • 10 januari 2024

Graag nodigen we jullie samen met Steunpunt Korte Keten en de provincie Antwerpen uit voor een bezoek aan de automatenwinkel KOKED (KOrte KEten Diest) in Diest en de voorstelling van het project ‘Samen voor een sterke korte keten’.

Wanneer: maandag 29 januari van 14.00 – 16.00

Locatie: Nijverheidslaan 24, 3290 Diest

Graag op voorhand inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier.

Inschrijven

KOKED

De landbouwers van KOKED (KOrte KEten Diest) zijn: BIO Fruitbedrijf Toetenel, Paprika’s Vermeiren, Hoevevlees Kelberg, Hoeveslagerij Ter Hees, Fruitbedrijf Distelmans, Gebroeders Raeymaekers, Boerder-ei Jacqueline, Chiconette Bruyninckx.

KOKED is een project van meerdere landbouwers uit het Hageland en Landschapspark de Merode dat tot doel heeft lokale producten dichter bij de consument te brengen. Ze doen dan met een ‘automaten’ winkel aan het cultureel centrum Den Amer in Diest. Dit succesvolle initiatief willen we graag eens met landbouwers uit de Kempen van dichterbij bekijken. Verschillende landbouwers van KOKED zijn aanwezig en geven uitleg over het project.

Samen voor een sterke korte keten

Samenwerken is de sleutel tot succes in de opschaling van de Korte Keten en dit kan op vele manieren. Menig samenwerkingsverband is jammer genoeg al een stille dood gestorven. Waarom? Dit project zal nagaan welke omstandigheden ervoor zorgen dat een samenwerking succesvol is en welke zaken aanwezig moeten zijn om de slaagkansen van een nieuwe samenwerking te maximaliseren. Voor dit project zijn we op zoek naar landbouwers uit het Antwerpse deel van Landschapspark de Merode die interesse hebben in het uitbreiden van het eigen assortiment met producten van collega’s. We meten welke impact deze uitbreiding in het aanbod heeft op omzet en klantbezoeken. Steunpunt Korte Keten zal een korte toelichting geven over het project.

<