Ga naar hoofdinhoud

Label de Merode aanvragen

Dit ondernemerslabel wordt toegekend aan ondernemingen en organisaties die zich willen verbinden met Landschapspark de Merode en de beleving van het gebied willen vergroten vanuit hun eigen onderneming. De ondernemers richten zich tot toeristen, recreanten en bezoekers.

Garantie voor authenticiteit en duurzaamheid

De bezoeker/consument van nu is meer dan ooit op zoek naar authenticiteit en duurzaamheid. Hij wil échte dingen beleven en proeven, die eerlijk geproduceerd zijn en typisch voor de regio.

Met het belevingslabel ´de Merode´ stimuleren we ondernemers om slim in te spelen op de kwaliteiten en het karakter van het landschapspark

Voordelen als labelhouder:

 • Je maakt deel uit van een netwerk van ondernemers die actief werken aan de promotie en de beleving van landschapspark de Merode.
 • We nemen je steeds mee in onze communicatie en promotie(middelen);
 • Je bent een voorkeurpartner in nieuwe initiatieven, de ontwikkeling van toeristische producten en samenwerkingen met de partners van Landschapspark de Merode.
 • Je zaak/organisatie wordt meegenomen in toeristische initiatieven, zoals het wandel- en fietsaanbod, picnicbanken, ‘900 jaar Norbertijnen in de Merode’, arrangementen, spaaracties, etc.
 • Je maakt 1 jaar gratis kennis met dMO (de Merode ondernemers) en vergroot zo je netwerk en samenwerking met andere ondernemers.
 • Deelname aan de Merodehappening is gratis. Je krijgt extra aandacht in de onthaalstand en de promotiecampagne hierrond.
 • We luisteren naar jouw suggesties en feedback bij netwerk- en infomomenten over Landschapspark de Merode.
Het belevingslabel ‘de Merode’ voor jouw onderneming?

Ondernemers, organisaties, initiatiefnemers, vzw´s, stakeholders … met een duidelijke binding met Landschapspark de Merode kunnen het label aanvragen. Trots op je band met de Merode? Check hier of je in aanmerking komt voor het belevingslabel ´de Merode´.

Het label is specifiek bedoeld voor de volgende categorieën ondernemers:

 • Verblijven: B&B´s, hotels, vakantiehuizen, etc.
 • Producenten van zowel eetbare als niet-eetbare producten en diensten
 • Erfgoedhouders
 • Restaurants/café’s
 • Toeristische aanbieders; Deze ondernemers richten zich tot toeristen, recreanten en bezoekers die het Landschapspark de Merode willen beleven.
Criteria voor label ´de Merode´
 1. Labelhouders handelen met hun aanbod in lijn met de doelstellingen van het landschapspark de Merode.
 2. Labelhouders zijn verbonden met of gelegen binnen het Landschapspark de Merode.*
 3. Labelhouders verbinden zich met het Landschapspark de Merode en willen de beleving van het gebied vergroten vanuit hun eigen onderneming.
 4. Labelhouders zijn vertegenwoordigers van Landschapspark de Merode.
 5. Labelhouders gebruiken verschillende communicatiekanalen om het verhaal van de onderneming en Landschapspark de Merode over te brengen aan bezoekers.
 6. Labelhouders hebben reeds een kwaliteitslabel of hebben de ambitie om een kwaliteitslabel aan hun onderneming te verbinden.
 7. Labelhouders werken samen met andere organisaties binnen Landschapspark de Merode (horeca, producenten, verblijf, toeristische diensten, scholen, verenigingen, lokale overheden…).
 8. Labelhouders engageren zich om kennis van het aanbod in de regio (cultureel, toeristisch, gastronomisch, enz.) aan te scherpen, eigen vaardigheden te versterken en hun netwerk uit te breiden.
 9. De onderneming / organisatie moet voldoen aan alle wettelijke verplichtingen op vlak van brandveiligheid, voedselveiligheid, autocontrole, etikettering, vergunningen en handelswetgeving.

*Het werkgebied van Landschapspark de Merode ligt in Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo

Interesse om labelhouder te worden?

Om jezelf voor te stellen als labelhouder of om extra informatie op te vragen over het ondernemerslabel de Merode, neem contact op met de projectverantwoordelijke Sander Dragt.

Sander Dragt

Sander Dragt

Job title
Medewerker duurzame landbouw en duurzaam ondernemen
E-mailadres
E-mail Sander
<