Ga naar hoofdinhoud

Herbronnen vandaag

In Landschapspark de Merode gaan we op zoek naar een hedendaagse vertaling van reflectie, onthaasting, en zelfzorg door de bezoeker op verschillende manieren te laten connecteren met het landschap en het karakteristieke erfgoed.

Landschapspark de Merode biedt daarbij een waaier aan activiteiten voor herbronning. Gezond bewegen in de open lucht is hier één van. Daarnaast kan een langer verblijf in Landschapspark de Merode op verschillende inspirerende manieren: B&B’s waar onthaasting centraal staat, paalkamperen, overnachten in een eco-resort…

In onze hectische samenleving weerklinkt ook de vraag naar actuele zingeving. De abdijen vormen bakens in Landschapspark de Merode waar zingeving op een brede manier benaderd wordt. Verbinding met het innerlijke zelf en onze plaats in de wereld kan op verschillende manieren: via meditatie, yoga, mindfullness, tai chi of een hedendaagse pelgrimstocht. Het ritme van de abdijgemeenschap dat het ritme van het licht en de natuur volgt, is daarbij een leidraad voor onthaasting.

<