Ga naar hoofdinhoud
Samenwerkingsproject

Het Gravinnekespad

  • januari 2021 - mei 2022
  • Toerisme en recreatie

Een avontuurlijk belevingspad voor stoere stappers in de Beeltjens

In het voorjaar van 2022 opent in de Beeltjens in Westerlo het Gravinnekespad. De spelelementen van het belevingspad zijn op natuurlijke wijze geïntegreerd in het bos en nodigen uit om te ontdekken, te spelen en elkaar te ontmoeten. Gezinnen met kinderen en toevallige wandelaars zullen op een speelse manier het adellijke karakter van Westerlo en het leven in het bos leren kennen. Voor groepen wordt de wandeling nog leuker met begeleiding van een verteller en extra beleving.

De gravin neemt stoere jonge stappers mee op een avontuurlijk wandelparcours in het bos

Het gravinnekespad is geïnspireerd op de eigenheid en het unieke karakter van Westerlo. De natuur zelf, met het bos en de dieren, en de gravin zijn de basis van de speelelementen en het verhaal. Kinderen van 1-99 jaar kunnen zich uitleven, elkaar ontmoeten, op avontuur gaan en fantaseren in een speel­ruimte met natuurlijke speelprikkels.

De Merodehuisstijl wordt geïntegreerd in de unieke stijl van het belevingspad. in de bewegwijzering, het infobord en offline promotiemiddelen ontstaat op die manier een duidelijke herkenbaarheid.

Partners in het project: Gemeente Westerlo, Kempens Landschap en ANB

Contact: Toerisme Westerlo, T +32 (0)14 54 54 28, info@toerismewesterlo.be


Kasteel Jeanne de Merode Westerlo
Kasteel van Gravin Jeanne de Merode

<