Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Streekproductenfestival in Scherpenheuvel-Zichem

  • 1 juni 2022

Streekproducten in de kijker Scherpenheuvel-Zichem daagde lokale horecazaken uit om een maand lang streekproducten in de kijker te zetten. Een mooie fietstocht leidt je langs kenmerkende bezienswaardigheden én de vele deelnemende zaken, waar je kan genieten van een streekgebonden hapje of drankje. Met een handige fietsbrochure in de hand vind je alle deelnemers eenvoudig terug. Vraag je fietsbrochure bij de infobalie toerisme van Scherpenheuvel-Zichem of download hem hier. Zo passeer je onderweg een aantal Merode labelhouders zoals: Wijndomein Coberger / Heerlijk Hageland, Eetcafé De Heerlyckheid en Het Moment, de adbijwinkel/café van de adbij van Averbode.

Streekproducten worden met ambacht en liefde gemaakt, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt.

Streek- en fairtrademarkt

En om alvast in je agenda te zetten: op zondag 12 juni organiseert Scherpenheuvel-Zichem een streek- en fairtrademarkt. Op deze markt kan je proeven van wat plaatselijke landbouwers en lokale producenten aanbieden. Daarnaast stelt de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking haar projecten in het buitenland voor. Zij verkopen artisanale producten die vervaardigd zijn door mensen uit het Zuiden.

12 juni van 11 tot 18 uur, Isabella- en Albertusplein, Scherpenheuvel

Scherpenheuvel-Zichem is rijk aan fantastisch lekkere streekproducten. Denk maar aan verse producten zoals kazen, charcuterie, grondwitloof, asperges, tafeldruiven, appels, peren, aardbeien, … Maar ook liefhebbers van bieren en wijnen, likeuren, gins, snoepjes, confituren, honing, koekjes, mosterd, ... vinden hun gading!

Authentieke smaak en kwaliteit verklaren het succes van streekproducten. Steeds meer mensen kiezen voor lokale, biologische en betrouwbare producten.

Meer info

over deze evenementen vind je ook nog hier.

<