Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Extra Verborgen Veerkrachtpaden dankzij Leader Hageland +

  • 18 juni 2024

Deze week werden alle recent goedgekeurde projecten van Leader Hageland+ voorgesteld aan de pers. Ook Landschapspark de Merode kreeg goed nieuws: extra middelen voor Verborgen Veerkrachtpaden in het Hageland.

Verborgen Veerkrachtpaden bieden therapeuten de mogelijkheid om aan outdoor- en wandeltherapie te doen in Landschapspark de Merode. De brochure, gelanceerd in april 2024, bevat meer dan 45 therapeutische oefeningen, gericht op de professionele geestelijke gezondheidszorg. De uitgestippelde routes geven suggesties over waar therapeuten deze oefeningen met hun cliënten kunnen uitvoeren.

Na een succesvolle lancering van 2 routes in stiltegebied Gerhagen (Tessenderlo), wordt nu gewerkt aan 3 bijkomende routes in het Hageland. Bij de lancering van elke route hoort ook een praktisch gerichte opleiding outdoortherapie geënt op de route. Op die manier krijgen therapeuten handvaten om de overstap te maken naar outdoorsessies, complementair aan andere therapie. Zo kan de schoonheid en rust in het Merodegebied nog meer meerwaarde bieden voor het mentale welzijn en de geestelijke gezondheid.

Verborgen Veerkrachtpaden in het Hageland is een vervolgproject dat Landschapspark de Merode uitvoert i.s.m. Focus on Emotion, GGZ-netwerk Diletti en ervaren outdoortherapeuten. De partners ontvangen hiervoor steun van LEADER Hageland. Deze LEADER-steun wordt gefinancierd met Europese, Vlaamse en provinciale middelen en wordt ingezet voor projecten die bijdragen aan plattelandsontwikkeling.

Nog goed nieuws kwam er voor het project aan de Sint-Pieterssite in Langdorp. Landschapspark de Merode ondersteunt dit project in het kader van het ontwikkelen van het meerdaags wandeltraject 'het Merodepad'. Deze parel aan de Demer is namelijk de perfecte plaats voor een stopplaats op deze route. Ook voor dit project zijn Leadermiddelen verkregen.

Nieuwe oproep
Er loopt momenteel een nieuwe oproep voor projecten die bijdragen tot het Leaderprogramma in het Hageland. Op maandagnamiddag 24 juni gaat er een inspiratiesessie door in Tielt-Winge. Meer hierover lees je hier.

<