Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Ontdek FABulous Farmers tijdens Dag van de Landbouw

  • 15 september 2022

Op Dag van de landbouw, zondag 18 september, is het project FABulous Farmers aanwezig bij Boomkwekerij-plantencentrum Houtmeyers in Laakdal.

Aan de infostand van FABulous Farmers kom je te weten wat 'functionele agrobiodiversiteit' betekent en wat dit concreet inhoudt voor pilootgebied Landschapspark de Merode en de landbouwers in de Merode. Maar, je leert er ook hoe jij je steentje kan bijdragen! Door bepaalde planten of bloemen in je tuin te zetten, kan je de boeren in je buurt namelijk een handje helpen.

Breng ons dus zeker een bezoekje en ontdek over welke planten en struiken het juist gaat. Je gaat naar huis met een handige flyer, én een zakje bloemenmengsel. Zo kan je onmiddellijk de daad bij het woord voeren!

Alle praktische info over Dag van de Landbouw bij Houtmeyers vind je hier.

FABulous Farmers?

FABulous Farmers is een Europees project dat landbouwers ondersteunt in de transitie naar meer agro-ecologisch handelen. Het project moedigt Functionele AgroBiodiversiteit (FAB) aan.

FABulous Farmers is actief binnen 14 pilootgebieden in 6 landen (BE, NL, LUX, FR, UK en DE). Landschapspark de Merode is één van 2 Belgische pilootgebieden.

Meer weten?

<