Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Inspiratietocht naar het Mullerthal

  • 22 maart 2023

Dinsdag 21 maart vertrokken we op inspiratietour met Merodeondernemers, landbouwers en toeristische diensten richting Mullerthal in Luxemburg. We deden dit in het kader van ons Leaderproject Toerismeboeren & Beleefondernemers.

We gingen op pad met (toeristische) ondernemers en landbouwers die samen met ons willen werken aan een toeristische (fiets)lus die al het goede van de gemeentes Geel, Laakdal en Herselt verbindt. Een logische uitnodiging voor diegene met een b&b of een horecazaak maar voor deze inspiratietour nodigden we ook landbouwers uit die bv hun eigen producten op de boerderij aanbieden of andere ondernemingen met een uniek aanbod dat je elders niet veel ziet.

We vinden het zeer belangrijk dat verschillende ondernemers uit Landschapspark de Merode elkaar en elkaars product of dienst leren kennen, en elkaar inspireren om zo hopelijk tot mooie samenwerkingen te kunnen komen. Deze inspiratietour bleek een uitstekend middel om elkaar te leren kennen en na te denken over welke samenwerkingen interessant kunnen zijn voor de toerist/bezoeker. Onderweg lieten we ons bijstaan door experts o.a. op vlak van samenwerkingen en de praktische uitwerking van een mooi fiets of wandeltraject.

We bezochten een 4tal plaatsen in het Mullerthal. Het Mullerthal, ook wel Klein-Zwitserland genoemd, staat bekend om z’n Mullerthal Trail, een pad van 112 km dat door het prachtige gebied loopt. Het Mullerthal wordt vaak geroemd om het toeristische aanbod, de communicatie hierrond en de vele kleine en grote samenwerkingen tussen de verschillende ondernemers in het gebied.

-VVV- Tourist Info + Camping Martbusch: www.camping-martbusch.lu

-Berdorfer Eck (boutique, bistro en b&b): www.berdorfer-eck.lu

-Berdorfer Kéiserei, www.berdorfer.lu/keiserei/

-Chambre d’Hôtes Meyer-Ernzen, www.meyer-ernzen.lu

Op dinsdag 18 april van 9u tot 12u komen we terug bijeen om de ideeën die naar voren zijn gekomen tijdens de inspiratietour verder te bekijken en concreet te komen tot een mooie agro-toeristische fiets en/of wandellus. Ben je hier ook graag bij stuur dan hiervoor een mail naar sander.dragt@landschapsparkdemerode.be

<